450 g æbler (ca. 4)
1 dl vand
50 g sukker
2 æggeblommer
100 g sukker
korn af 1 stand vanilje
3 tsk stødt kanel
1 ½ dl piskefløde
Pynt: chokolade og/eller smørristede æblebåde
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både.
Kog æblerne med vand og sukker ved svag varme i ca. 15 min. til
æblerne er møre.
Blend æblerne og afkøl mosen.
Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og kanel til en luftig æggesnaps.
Pisk fløden til skum.
Vend den afkølede æblemos i æggesnapsen sammen med flødeskummen.
Hæld cremen i en form og dæk den med et tætsluttet låg eller alufolie.
Frys cremen i 3-4 timer, rør i den under nedfrysningen. Ved servering
pyntes isen med smeltet chokolade og/eller æblebåde, der er ristet med
smør og 1 tsk sukker på panden.