1 kg æbler fx. James Grieve eller Filippa
1 tsk kanel
150 g sukker (efter smag)
Dej:
250 g koldt smør
125 g havregryn
125 g hvedemel
125 g sukker
ca. 1 dl krydderurteblade fx. citronmelisse mynteblade
ananassalvie eller vaniljegræs
1 knsp fint salt
På toppen:
evt. hakkede mandler og lidt ekstra smør
Skræl æblerne og skær dem i både.
Vend med kanel og sukker. Kom blandingen i et smurt, ovnfast fad.
Blend sukker, salt, citronmelisse eller mynte og hvedemel.
Bland med havregryn.
Skær smørret i tern og gnub det hurtigt ind til en letsmuldrende dej. På Asserboegnen bruger de udøvende en skål med isvand til at dyppe
fingrene i, på den måde hindres det, at smørret bliver for blødt.
Bag ca. 50 minutter ved 200°C.
Server med cremefraiche 38%, vaniljeis eller flødeskum.