Logo

Skønne valentinskager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skønne valentinskager

 

Bag nogle lækre sprøde hjerteformede småkager med et strejf af ingefær og citron og pynt med farvet glasur. Her er brugt pastelfarver, men kagerne vil også være flotte med rigtig hjerterød glasur. Pak dem ind i cellofan med sløjfe og giv dem til den, du holder af.

Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 1 time Bagetid: 18 min. ca. 36 kager

 

#

1 økologisk citron

100 g rørsukker

250 g smør

1 tsk stødt ingefær

½ tsk vaniljesukker

1 knsp salt

300 g hvedemel

 

Glasur:

200 g flormelis

1 æggehvide (evt. pasteuriseret, 30 g)

2-3 tsk citronsaft farve

*

 

Vask citronen og riv skallen.

Knus rørsukker og citronskal fint i en foodprocessor.

Tilsæt smørret og kør det jævnt.

Tilsæt ingefær, vanilje og salt.

Sigt melet og kør det i dejen lidt ad gangen, til den samler sig.

Pak dejen ind og sæt den i køleskab 1 times tid.

 

Tænd ovnen på 180 °C alm. ovnvarme eller 160 °C varmluft - med varmluft kan du bage alle pladerne på en gang.

 

Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. ½ centimeters tykkelse. Udstik dejen til hjerter og læg dem på bageplader med bagepapir.

 

Bag dem 15-18 min. til de er gennembagte og gyldne i kanterne.

Læg dem til afkøling på en bagerist.

 

Glasur: Sigt flormelissen.

Pisk æggehviden let sammen med citronsaft.

Tilsæt den sigtede flormelis og pisk glasuren blank.

Tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis glasuren er for tynd eller et par tsk vand, hvis den er for tyk. Den skal kunne smøres ud, men må ikke løbe.

 

Del evt. glasuren i mindre portioner og tilsæt de ønskede farver.

Dæk skålene til, så glasuren ikke tørrer ud undervejs.

 

Pynt kagerne med glasur med en lille palet/kniv (eller med en sprøjtepose).

Lad glasuren tørre fuldstændig - det kan tage op til 3 timer.

Opbevar kagerne i en kagedåse med mellemlægspapir imellem eller pak dem ind i en flot æske til din hjertenskær.


Valentinsdag, som fejres 14. februar, er kendt som "de elskendes helligdag". På denne dag udveksler par kort, blomster, chokolade, hjerte-småkager eller andre former for kærlige gaver.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.862 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her