Bag nogle lækre sprøde hjerteformede småkager med et strejf
af ingefær og citron og pynt med farvet glasur. Her er brugt pastelfarver, men
kagerne vil også være flotte med rigtig hjerterød glasur. Pak dem ind i
cellofan med sløjfe og giv dem til den, du holder af.
Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 1 time Bagetid: 18 min. ca. 36
kager
#
1 økologisk citron
100 g rørsukker
250 g smør
1 tsk stødt ingefær
½ tsk vaniljesukker
1 knsp salt
300 g hvedemel
Glasur:
200 g flormelis
1 æggehvide (evt. pasteuriseret, 30 g)
2-3 tsk citronsaft farve
*
Vask citronen og riv skallen.
Knus rørsukker og citronskal fint i en foodprocessor.
Tilsæt smørret og kør det jævnt.
Tilsæt ingefær, vanilje og salt.
Sigt melet og kør det i dejen lidt ad gangen, til den samler
sig.
Pak dejen ind og sæt den i køleskab 1 times tid.
Tænd ovnen på 180 °C alm. ovnvarme eller 160 °C varmluft - med
varmluft kan du bage alle pladerne på en gang.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. ½ centimeters
tykkelse. Udstik dejen til hjerter og læg dem på bageplader med bagepapir.
Bag dem 15-18 min. til de er gennembagte og gyldne i
kanterne.
Læg dem til afkøling på en bagerist.
Glasur: Sigt flormelissen.
Pisk æggehviden let sammen med citronsaft.
Tilsæt den sigtede flormelis og pisk glasuren blank.
Tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis glasuren er for tynd
eller et par tsk vand, hvis den er for tyk. Den skal kunne smøres ud, men må
ikke løbe.
Del evt. glasuren i mindre portioner og tilsæt de ønskede
farver.
Dæk skålene til, så glasuren ikke tørrer ud undervejs.
Pynt kagerne med glasur med en lille palet/kniv (eller med
en sprøjtepose).
Lad glasuren tørre fuldstændig - det kan tage op til 3
timer.
Opbevar kagerne i en kagedåse med mellemlægspapir imellem
eller pak dem ind i en flot æske til din hjertenskær.
Valentinsdag, som fejres 14. februar, er kendt som "de
elskendes helligdag". På denne dag udveksler par kort, blomster, chokolade,
hjerte-småkager eller andre former for kærlige gaver.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin