Sig det med kage!
Bag en lille, lækker kage til din udkårne og måske resten af familien. Kagen
består af saftige kagebunde med et strejf af citron lagt sammen med en
fløjlsblød creme af hvid chokolade. I anledning af Valentinsdag har vi farvet
bundene lyserøde.
1 kage til ca. 6 personer.
Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 20 min. Køletid: 2-3 timer
#
Kagebunde:
150 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ knsp salt
100 g smør
100 g sukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
1 dl mælk
1 økologisk citron
ca. 1 spsk rød
frugtfarve (eller ¼ tsk rød farvepasta)
Creme:
150 g hvid chokolade
1 dl piskefløde
1 dl cremefraiche
38%
*
Kagebunde: Sigt mel,
bagepulver og salt sammen.
Pisk smør sammen med
sukker, og pisk ægget i sammen med vaniljesukker.
Rør melet i
skiftevis med mælken, og tilsæt 1 tsk fintrevet citronskal og 1 spsk
citronsaft.
Tilsæt rød farve
efter humør.
Hæld dejen i en
lille bradepande (18-24 cm) foret med bagepapir, og bag kagen midt i ovnen ved
180 °C i ca. 20 min.
Tjek med en
trætandstikker, om kagen er gennembagt, og stil den til afkøling i formen i 10
min.
Vend den ud af
formen, og lad den køle helt af.
Creme: Hak den hvide
chokolade, og kom den i en skål.
Varm fløden op
tillige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen.
Lad det stå i 3 min.
og rør så rundt, til blandingen er ensartet.
Stil cremen koldt.
Udstik kagen til 2
lige store hjerter (så store som de kan blive), og gem kageresterne.
Pisk halvdelen af
den hvide chokoladecreme sammen med cremefraiche, til det ligner flødeskum.
Brug en håndmikser.
Læg de 2 hjerter
sammen med cremen, og stil kagen koldt i mindst 1 time.
Smør resten af den
hvide chokoladecreme (uden cremefraiche) over kagens top og sider.
Smuldr kageresterne
til krummer med fingrene, og pynt kagen med krummerne kanten rundt, på
overfladen, eller som du har lyst.
Sæt kagen koldt
indtil ser ng.
TIPS: Du kan bruge
rødbedesaft som frugtfarve.