Logo

Valnødde cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Valnødde cupcakes


Her får du en god opskrift på bløde cupcakes med knasende nødder. Udvid cupcake-repertoiret med denne lækre opskrift på valnødde cupcakes, og pynt dem på samme måde.

10 stk.

 

Det skal du bruge til valnødde cupcakes:

½ god vaniljestang (fx fra Madagascar eller Polynesien)

150 g sukker

250 g hvedemel

3 tsk bagepulver

½ tsk salt

2 æg

100 g neutral olie (majs, vindruekerneolie)

2,4 dl mælk

50 g valnødder, grofthakkede

 

Pynt:

ca. 200 g sigtet flormelis

ca. ½ dl pasteuriseret

æggehvide

30 g valnødder

30 g usaltede pistaciekerner

*

 

Sådan laver du valnødde-cupcakes:

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.

Mas kornene med en paletkniv med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad.

Bland vaniljesukker, sukker, mel, bagepulver og salt sammen.

Tilsæt æg og olie imens der piskes grundigt, indtil dejen er uden klumper.

Først nu tilsættes mælken lidt ad gangen.

Vend slutteligt de grofthakkede valnødder i dejen og fordel den i amerikanske muffinforme med kant.

 

Bag kagerne ved 175 °C til de er gyldne og giver efter ved tryk.

Det tager ca. 14-16 min. Afkøl kagerne helt.

Pisk den sigtede flormelis med nøjagtigt så meget æggehvide at icing'en bliver skummende luftig og kridhvid efter et par minutters piskning med en håndmikser.

Sprøjt den luftige icing på kagerne med en sprøjtepose med glat tyl og drys med grofthakkede pistacie- og valnødder.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her