Logo

Kokoskager med creme - Alfajores de maicena

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kokoskager med creme - Alfajores de maicena

Vi viser dig, hvordan du laver den klassiske, traditionelle og lækre Alfajores de Maicena fyldt med karamelcreme! En afbalanceret kombination af smag og teksturer, gør denne alfajor til en favorit ved den første bid! Meget enkel og med den helt rigtige smag!

# Ingredienser
120 g smør
100 g sukker
1 æg
1 æggeblomme
½ tsk vaniljesukker
300 g hvedemel
125 g Maizenamel (majsstivelse)
1 tsk bagepulver
4 dl Natillas piuranas (karamelcreme) Dulce de Leche
3 ½ dl frisk revet kokosnød eller kokosflager
 
Natilas piuranas: 
4 dl skummetmælkspulver
7 d. frisk mælk
½ tsk natron
2 ½ dl mørk farin
½ dl vand

* Tilberedning 
Pisk det bløde smør og sukker godt, til blandingen er let og luftig.
Kom æg og æggeblommer i samt vaniljesukkeret.
Pisk til sidst hvedemel, Maizenamel og bagepulver i.
Røres dejen på maskine, kan alle ingredienser blandes og røres under et.
Hæld dejen på et melet bord og ælt den igennem med hænderne til den er glat og elastisk.
Form dejen til en kugle og rul den ud i en cirkel, der skal være ca. 3 mm. tyk.
Stik runde kager ud i 5 cm’s størrelse med en form eller ved hjælp af et glas.
Saml dejresterne og rul dem ud igen og stik også kager ud af denne dej.
Læg dejstykkerne på en smurt plade og bag dem i ovnen ved 200°C i 10 min, 
til kagerne er stive, men stadig hvide.
Flyt dem over på en bagerist og afkøl dem.

Fordel afkølet Natillas piuranas på halvdelen af kagernes underside.
Læg de andre kager over.
Tril dem som et hjul i reven kokos, så det holder fast på fyldet.
 
Natilas piuranas - Dulce de Leche (karamelcreme):
Varm skummetmælkspulver og den friske mælk op sammen med natronen.
Når det når kogepunktet, fjernes gryden fra varmen.
Bland sukker og vand i en anden gryde og varm det op under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Bland det i den varme mælk og kog blandingen ved meget svag varme ca 1 time og 15 min - rør i det nu og da.
Det bliver nærmest ravfarvet og tyktflydende.
Kog det ikke for længe, så bliver det grynet.

INFO: Alfajores i Argentina er et ikon for godbidder, de findes i enhver smag og alle tænkelige måder (chokolade, med frugt, mousse, frosting, osv.), Men der er en, der er den mest traditionelle af alle ... "Alfajor de Maicena"! !

Det omtales også ofte som "Alfajor de Maizena", med "z" efter det velkendte mærke af majsstivelse.

Den består af to "alfajor tapas", en tør, meget skør kiks eller cookie, der praktisk talt smelter i munden. I midten, en fyldning af karamelcreme (Dulce de Leche), der derefter dækkes med knap lidt revet kokosnød.

**
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.834 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her