Mest af alt minder denne tærte om en cheesecake, selvom
ingredienslisten er fri for ost og andre mejeriprodukter. Fyldet er lækkert cremet
og har fået et lille lime-twist, der klæder kokossmagen utrolig fint. Den
skønne bund får smag og farve fra pistacienødderne, imens de tørrede figner
søder og giver et let knas.
10 personer. Arbejdstid: 30-45 min. Samlet tid: 10 timer 30
min. (evt 2½ time)
# Ingredienser
Bund:
50 g pistacienødder
100 g tørrede figner
2 dl kokosmel
2 spsk kokosolie
Fyld:
100 g cashewnødder
1 dåse kokosmælk, den fede del (opbevaret i køleskab i 24
timer)
2 tsk vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
2 lime skal af
½ lime saften af
1½ spsk honning
*
Udblød cashewnødderne til fyldet i en skål koldt vand i 6-12
timer.
Du kan også hælde kogende vand over dem og lade nødderne stå
i 2 timer.
Blend pistacienødderne til fint mel i en foodprocessor.
Tilsæt derefter figner, kokosmel og kokosolie, og kør
maskinen, indtil du har en klistret, let smuldrende masse.
Beklæd en springform med en diameter på 22 cm med
husholdningsfilm, og tryk massen godt sammen i bunden.
Stil formen i køleskabet, imens du laver fyldet.
Blend udblødte cashewnødder, kokosmælk, vanilje, limeskal og
-saft sammen i 2-5 minutter i en foodprocessor, indtil du har en helt glat
creme.
Tilsæt honning, og blend igen.
Smag fyldet til, så det er tilpas sødt, og hæld det dernæst
over tærtebunden.
Stil tærten i køleskabet i mindst 6 timer inden servering
Kagen kan pyntes med tørrede rosenblade, bipollen, tørrede
figner og finthakkede pistacienødder. Den ser også smuk ud med finthakkede pistacienødder
og revet limeskal.
Tips: Vær opmærksom på, at honning ikke er vegansk. Skal du
lave tærten til en veganer, kan du erstatte honning med rismaltsirup eller
agavesirup.