½ l. vand
100 g gær
100 g melis
5 g salt
100 g fedtstof (margarine/smør
2 æg
lidt kardemomme
1200 g hvedemel
Makronmasse:
250 g bittermasse (kransekagemasse)
500 g melis
æggehvider
lidt hvedemel
* Tilberedning
Bland vand og gær sammen.
Tilsæt sukker, salt og kardemomme.
Tilsæt hvedemel, fedtstof og æg.
Ælt det hele godt sammen.
Rulles ud og bages, og skæres ud i skiver.
Derefter sprøjtes en stribe makronmasse på med sprøjteposen.
Bages herefter i en ikke alt for varm ovn ca 180-190 °C til de er pæne lysebrune.
PS: Skal det være luksus, drysses lidt hasselflager ovenpå.
Makronmasse:
Rør bittermasse og sukker sammen, tilsæt æggehvide (stille og rolig, så det ikke klumper), til massen bliver en lind grød (ikke for tyk, heller ikke for tynd).
Allersidst tilsættes et par skefulde hvedemel og røres med rundt et par gange.