På mange opfordringer bringer vi her opskriften på de lækre
jødekager, der traditionen tro blev bagt til juletræsfest i Blåkildegård.
# Råvarer til Jødekager
5 dl hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
½ tsk ingefærpulver
2 citroner reven skal af
200 g smør
1½ dl sukker
1 æg
Pynt: 1 sammenpisket æg og kanelsukker.
Når de skal være ekstra fine, kan de også pyntes med
finthakkede mandler
* Fremgangsmåde:
Bland mel, hjortetaksalt og ingefær godt sammen.
Tilsæt reven skal af 2 citroner og sørg for det bliver godt
blandet ind i melet.
Skær smørret i små tern og kom det ned i skålen sammen med sukker og 1 æg.
Ælt dejen godt samen med hænderne og stil det i køleskabet i mindst 1 time.
Rul dejen tyndt ud, og tryk den ud i forskellige figurer.
Lægges på en bageplade med bagepapir.
Pensles med æg og drysses med kanelsukker.
Bages ved 200 grader i ca 5 minutter eller til de er gyldne.
Afkøles på bagerist.