Logo

Jødekager fra Guf og gaffel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jødekager fra Guf og gaffel 


På mange opfordringer bringer vi her opskriften på de lækre jødekager, der traditionen tro blev bagt til juletræsfest i Blåkildegård.


# Råvarer til Jødekager

5 dl hvedemel

½ tsk hjortetaksalt
½ tsk ingefærpulver

2 citroner reven skal af
200 g smør

1½ dl sukker

1 æg

Pynt: 1 sammenpisket æg og kanelsukker.

Når de skal være ekstra fine, kan de også pyntes med finthakkede mandler

 

* Fremgangsmåde:

Bland mel, hjortetaksalt og ingefær godt sammen.

Tilsæt reven skal af 2 citroner og sørg for det bliver godt blandet ind i melet.
Skær smørret i små tern og kom det ned i skålen sammen med sukker og 1 æg.
Ælt dejen godt samen med hænderne og stil det i køleskabet i mindst 1 time.
Rul dejen tyndt ud, og tryk den ud i forskellige figurer.

Lægges på en bageplade med bagepapir.

Pensles med æg og drysses med kanelsukker.

Bages ved 200 grader i ca 5 minutter eller til de er gyldne.
Afkøles på bagerist.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.534 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her