Inviter familien på
en smuk og dejlig sommerkage. Kagen er bagt med citron og kokos og pyntet med
rød glasur og friske bær. Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 50 min. Fryse-egnet uden glasur (1 kage eller ca. 12 stykker)
#
200 g smør (blødt)
150 g sukker
½-1 stang vanilje
1 økologisk citron
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g kokosmel
1 dl mælk
Glasur:
200 g flormelis
ca. 1½ spsk
eddikelage fra syltede rødbeder eller rødbedefarve (naturlig farve til mad)
Pynt:
friske hindbær og
blåbær
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Smør en springform
(ca. 24 cm.) med smør.
Rør resten af det
bløde smør med sukker, til det bliver hvidt.
Flæk vaniljestangen,
skrab kornene ud og kom dem i smørblandingen.
Riv det gule af
skallen på citronen i smørblandingen.
Rør æggene i et ad
gangen.
Bland mel og
bagepulver.
Drys det gradvist i
dejen.
Pres citronsaft og
rør den i dejen med kokosmel og mælk.
Hæld dejen i den
smurte springform og sæt den i ovnen.
Bag kagen ca. 45 min.
Hvis kagen begynder
at blive for mørk, kan ovnen skrues ned til 180 °C de sidste 15 min. af
bagetiden - dæk evt. med et løst stykke alufolie.
Bag, til kagen er
gennembagt (tjek med en tandstikker) og lad kagen køle lidt af, før formen
åbnes.
PYNT: Rør glasur af
150 g sigtet flormelis og lidt rødbedeeddike, til den er tyktflydende.
Hæld glasuren ud
over kagen.
Rør en lille portion
glasur med lidt mere rødbedesaft, så farven bliver mørkere og sæt prikker med
den på kagen.
Skyl bærrene og
server dem til kagen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin