Bund:
200 g mandler
2 dl mørk Muscovado råsukker
2 æg
revet skal af 1 appelsin
Chokoladeousse:
200 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
3 æggeblommer
Pynt: frugt og/eller bær
Smør en rund kageform, og drys den med rasp, ca. 24 cm i diameter, med aftagelig kant.
Sæt ovnen på 175°C.
Hak mandlerne fint.
Pisk æg og Muscovado råsukker let og luftigt.
Bland de hakkede mandler og appelsinskallen i.
Hæld dejen i formen, og bag den på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.
Lad tærten afkøle i formen, inden den løsnes.
Smelt chokoladen over et vandbad.
Bland æggeblommerne og 1 dl af fløden i en kasserolle, og kog under omrøring, til blandingen er jævnet, lad herefter blandingen afkøle.
Bland den smeltede chokolade med den kolde æggecreme.
Pisk den resterende fløde, og vend den i dejen.
Læg kagen på et serveringsfad, og læg kanten på formen rundt om bunden.
Bred moussen ud på bunden.
Stil i køleskabet indtil servering.
Fjern formen, og pynt med frugt og/eller bær.