225 g sukker
3 spsk vand
2 æggehvider
½ tsk fintrevet appelsinskal
1 dl friskpresset citronsaft
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 dl sødmælk
Pynt: Appelsinbåde og citronmelisse
Kog sukker og vand i en gryde ved jævn varme, ca. 4 min.
En dråbe af blandingen hældt i en kop koldt vand skal kunne formes til en kugle.
Pisk æggehviderne næsten stive.
Pisk det kogende sukker i æggehviderne og bliv ved med at piske til
hviderne er stive og lidt afkølede. Bland appelsinskal, citron- og
appelsinsaft i æggehviderne.
Bland mælken i æggehviderne og hæld blandingen i en form (ca. 1 liter).
Stil formen tildækket i fryseren ca. 5 timer.
Rør i isen 3-4 gange under indfrysningen.
Anret isen på et fad.
Tips: Hvis en mere syrlig is ønskes kan appelsinskal og -saft erstattes af 1 dl citronsaft. Hvis en mildere is ønskes kan citronsaft udelades og erstattes af 1 dl appelsinsaft.