Hyldeblomstsæsonen er alt for kort,
så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er her! Pluk dem sent om
aftenen, når de dufter allermest - eller tidligt om morgenen.
1 kage til ca. 10 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge/bagetid:
45 min.
#
Kagebunde:
50 g smør
4 æg str. L
125 g sukker
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld:
500 g stikkelsbær
½ dl vand
10 hyldeblomstskærme
75g sukker
Creme:
1 stang vanilje
3 spsk flormelis
¼ liter piskefløde
¼ liter cremefraiche 38%
Pynt:
flormelis
hyldeblomster evt. blandet med hjulkrone eller andre
spiselige blomster
*
Smelt smørret, og lad det køle af.
Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme - ca. 8 min.
med en håndmikser.
Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i cremen.
Vend smørret i, og fyld dejen i en smurt springform (22 cm).
BAG kagen på nederste rille i ovnen ved 175 °C i 35-45 min.
Tjek med et træspid om kagen er gennembagt.
Stil formen på en rist i 10 min.
Tag derefter kagen ud af formen, og lad den afkøle fuldstændigt.
Rens stikkelsbærrene, og læg dem i en gryde med vand.
Giv det et opkog, og lad bærrene slippe væden.
Nuller hyldeblomsterne af stilkene, og vend dem i stikkelsbærrene.
Lad det simre til bærrene er møre - ca. 6 min.
Tilsæt sukker, kog det gennem, og hæld det i en skål til
afkøling.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Mos dem sammen med flormelis.
Pisk fløde, cremefraiche og vaniljeflormelis til blødt skum
med en håndmikser.
Del kagen i 3 bunde, og læg dem sammen med stikkelsbærmos og
vaniljecreme.
Sæt kagen i køleskab indtil servering - og gerne til næste
dag.
Pynt kagen med sigtet flormelis og blomster.
• Tips: Dryp evt. bundene med koncentreret hyldeblomstsaft,
før kagen lægges sammen.
Kagen smager også vidunderligt med en kompot af jordbær,
rabarber og hyldeblomster.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin