Hyldeblomstsæsonen er alt for kort,
så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er her! Pluk dem sent om
aftenen, når de dufter allermest - eller tidligt om morgenen.
Hylden blomstrer midt i juni og passer godt sammen med de
sidste syrlige rabarber og de første søde jordbær. Uden for sæsonen kan du bruge
tørrede hyldeblomster.
Ca. 1 liter færdig. marmelade. Arbejdstid: 30 min. Kogetid:
10 min
#
500 g rensede rabarber (ca. 1 bundt)
500 g jordbær
2 spsk citronsaft
500 g syltesukker
2 dl friske hyldeblomster
*
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.
Rens jordbærrene, og del store bær i halve eller kvarte.
Bland rabarber med citronsaft og halvdelen af sukkeret i en
gryde.
Bring det langsomt i kog under låg.
Tag låget af, og lad det koge igennem.
Tilsæt jordbær og resten af sukkeret, og lad det koge i 5
min.
Rør hyldeblomster i, og kog marmeladen igennem i et par min.
Fjern skum, hæld marmeladen på skoldede glas, og luk dem til
med det samme.
Vend glassene et par gange til marmeladen har sat sig, så
bærrene bliver fordelt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin