Det gælder om at nyde hyldeblomsterne i deres korte sæson,
der som regel kun varer et par uger. Her får du en spændende opskrift
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 5 min. Køletid: 3
timer
#
5 blade husblas
3 skærme hyldeblomster (eller 3 spsk tørrede hyldeblomster)
½ citron (øko)
50 g sukker
2½ dl vand
1 dl hvidvin
500 g jordbær
*
Udblød husblassen i koldt vand.
Læg hyldeblomstskærmene i en gryde sammen med citronskiver,
sukker og vand.
Giv det et opkog, og lad det simre i 5 min. - til sukkeret
er opløst.
Tilsæt hvidvin, og si lagen over i en skål.
Knug vandet af husblassen, og smelt den i den varme hyldeblomstlage.
Rens jordbærrene, tør dem grundigt, nip dem, og skær dem i
halve eller kvarte.
Fyld 4 glas med jordbær, og hæld geleen over.
Stil desserterne i køleskab, til de er stivnet.
TIPS: Du kan også bruge koncentreret hyldeblomstsaft. Giv da
sukker, citronskal, citronsaft og vand et opkog, og smag til med saft.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin