En kagemand er en kage bagt i facon som en pige med kjole
eller som en dreng. Den bruges specielt til børnefødselsdage og pyntes med
farvet glasur, marcipan og slik, så der fremkommer ansigt, hår og knapper. Bag
1 stor kagemand eller 12 små
#
150 g smør
3 dl mælk
1 spsk sukker
1 tsk groft salt
50 g gær
400 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg eller fløde.
*
Smelt smørret og kom det i en skål.
Tilsæt mælk, salt og sukker.
Rør gæren ud heri.
Slå melet i med en bageske (hold ca. 2 spsk af melet tilbage,
som bruges til udrulning).
Når dejen er slået blank med skeen, stilles den til
forhævning ca. 20 min., hvorefter den slås ned.
Nu er dejen nem at arbejde med.
Den deles i 2 kugler, der hver trilles til en pølse.
Hver pølse deles i 12 stykker.
Disse 24 stykker trilles til boller, der stilles med lidt
afstand imellem på en smurt bageplade.
Stilles til efterhævning ca. 20 min.
Pensles med let hånd med æg.
Bages midt i ovnen ca. 20 min. ved 225 °C.
Pyntes med florsukkerglasur, flag og evt. lys.
Skabelon
Resultat med flag
eller dekoreret med slik.