MUMS de er lækre, de
her kanelkranse!
10 stk. Arbejdstid:
40 min. Hævetid: ca. 1 time og 15 min. Bagetid: 20 min. Fryseegnet
#
Dej:
25 g gær
2½ dl mælk
75 g smeltet smør
25 g sukker
1 tsk stødt
kardemomme
425 g hvedemel
Kanelfyld:
75 g blødt smør
1 tsk fintrevet
citronskal
25 g sukker
1 spsk stødt kanel
Pynt:
1 sammenpisket æg
perlesukker
*
Rør smuldret gær ud
i lidt af mælken, tilsæt resten af mælken
og smeltet smør,
sukker, kardemomme og derefter gradvist hvedemel.
Ælt dejen glat og
smidig.
Lad den hæve
tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur.
Rul dejen ud i et
stykke på ca. 40x25 cm.
Rør fyldet sammen og
smør det på dejen i et jævnt lag.
Fold dejen sammen på
midten og skær den i 10 lige brede strimler (ca. 2½ cm).
Sno hver strimmel og
saml til en krans.
Tryk samlingen
sammen og læg den på en bageplade med bagepapir.
Sørg for at hullerne
i kransene er 4-5 cm i diameter og lad kanelkransene hæve 20-30 min.
Pensl kransene med
sammenpisket æg og drys med perlesukker.
Sæt bagepladen i en
200 °C varm ovn, og bag kransene ca. 20 min, til de er gyldne og lækre.
De er gennembagte,
når det lyder hult, når man banker på undersiden.
Afkøl på bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin