Du behøver ikke lede mere! Verdens bedste opskrift på kanelsnegle
- lækre, snaskede og nemme at bage. Få nem opskrift på de bedste kanelsnegle
her.
Kanelsnegle (1)
# Ingredienser
500 g hvedemel
100 g smør
50 g gær
1½ dl mælk
1 tsk salt
50 g sukker
2 æg
lidt kardemomme
Fyld:
50 g smør
2 spsk sukker
1 spsk kanel
50 g rosiner
glasursukker
* Tilberedning
Lun mælken og opløs gæren i den.
Kom de øvrige ingredienser i en skål, overhæld med mælken og
ælt 2-3 min.
Lad det hæve dækket med et klæde til dobbelt størrelse.
Rul dejen firkantet ud. Rør smørret hvidt med sukker og
kanel og smør det ud over dejen.
Drys med rosinerne, rul dejen til en roulade og skær den ud
i skiver til snegle.
Læg den yderste ende af hver snegl ind under, så den ikke
ruller sig op under bagningen.
Sæt sneglene på bagepapir og giv dem en halv snes minutter
ved 220 °C.
Pynt med glasur på (vand + flormelis), mens de er varme.
---
Kanelsnegle (2)
# Ingredienser
500 g hvedemel
120 g smør
30 g gær
1¼ dl mælk
1 tsk salt
100 g sukker
2 æg
Fyld:
50 g mandler
50 g sukat
50 g lyse rosiner
50 g korender
2 spsk sukker
1 spsk kanel
40 g smør
* Tilberedning
Rør gæren ud i den lunkne mælk.
Kom mel, sukker, det blødgjorte smør og æggene i et rørefad
og tilsæt mælken.
Ælt det hele godt sammen og lad det hæve en halv times tid.
Smut og hak mandlerne, skær sukaten ud.
Bland sukker og kanel.
Rul dejen ud i ½ cm tykkelse, fordel fyldet, drys med
kanelsukkeret og læg smørklatter over.
Rul så dejen sammen i en pølse, sær den i 1 cm tykke skiver
og lad sneglene efterhæve i 10 min, før de bages i en varm ovn i 20 min ved 200
°C.
Pynt dem med glasur på (vand + flormelis).
INFO: Kanelsnegl eller kanelbolle er et bagværk af mel, mælk,
gær, sukker og kanel. Der kan tilsættes kardemomme. Kanelsneglen er i
Nordjylland endvidere kendt under betegnelsen jødekage, der samtidig også er en
type småkage. I Sverige er 4. oktober Kanelbullens dag.