Billede venligst indsendt af Ove Clausen
Forsøg at bage sprækkringler, som man bagte i Herning og Vestjylland bl.a. i 50erne. Det må være nostalgi! De skal spises med smør på.
# Ingredienser
375 g hele æg
40 g margarine
40 g maltmel
470 g hvedemel
30 g (0.3 dl ) finsprit eller snaps
* Tilberedning
Piskes/æltes MEGET – til en jævn masse, der er temmelig blød.
Den klistrer i fingrene, så der skal godt med hvedemel på fingre og bord,
når den trilles ud i fingertykke pølser, der formes til kranse og
sættes på plade med bagepapir.
Fidusen er, at ovnen skal være meget varm –300 °C– når pladen sættes ind.
Lad dem stå 1 minut, hav en forstøver med vand klar, -
åbn da hurtigt ovndøren og sprøjt forstøvet vand ind –
luk hurtigt igen, og bag færdig ved lidt lavere temperatur.