Til denne forfriskende, spanske slippe findeler du blot
friske grønsager i en blender eller foodprocessor - perfekt til varme dage!
• Rå grønsager indeholder særlig mange vitaminer og
mineraler.
Forberedelse 20 min. Tilberedning afkøling 1 time. 4
portioner
# Råvarer til Gazpacho andalusisk:
4-6 bøftomater
1 lille agurk
1 løg
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
1 dl grønsagsfond (bouillon)
2 spsk friskpresset citronsaft
1 bundt basilikum eller persille
2 kviste merian
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
1 nip sukker
et par dråber tabascosauce
2 spsk olie
*
Fremgangsmåde:
1 Skold og flå tomaterne.
Skær stilkfæstet fra, fjern kernerne og skær kødet i tern.
Skær først et par skiver af den hele agurk til garnering.
Skræl agurken og del den på langs, udkern den og tern den
groft.
Pil løg og hvidløg og hak det groft.
Skyl peberfrugten, fjern kerner og sidevægge.
Skær den i tern.
Læg alt i en blender eller foodprocessor, tilsæt fond og
citronsaft og purer.
2 Skyl krydderurterne og ryst dem tørre.
Nip bladene af og hak basilikum og ½ af merianen fint.
Bland det i suppen.
Smag til med salt, peber, sukker og tabasco.
Pisk til slut olien i. Pisk kraftigt.
3 Stil suppen mindst 1 time i køleskabet før serveringen.
Garner med resten af merianbladene og agurkeskiverne.
Server med croutoner eller ristet brød.
Tips & råd
Til croutonerne: Skær skorperne af 2 skiver franskbrød og
tern brødet fint.
Opvarm 1 spsk olie på en teflonpande.
Steg brødterningerne smukt gyldne ved jævn varme.
Læg 1 skefuld yoghurt i hver tallerken.
Den syrlige smag kompletterer den lidt stærke grønsagssmag
på bedste måde.
Server fint ternede grønsager som tomat, agurk, gul, rød og
grøn peber samt klippet purløg til.
PR. PORTION: Energi: Kcal 116 = kJ 487
Kulhydrat 9 g Protein 2 g Fedt 8 g (62%) Fibre 3 g