Logo

Rustik tomatsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rustik tomatsuppe

 

Panzanella kaldes denne mættende suppe, der stammer fra Italien. Den er oplagt at lave netop nu, hvor der er masser af gode solmodne tomater i sæson.

Arbejdstid: 20 min. Stege/kogetid 35 min. 4 personer

 

#

2 løg

3 fed hvidløg

2 spsk olie

1 potte basilikum eller ½ potte oregano eller timian

1 kg modne tomater

1 liter vand, hønse- eller grønsagsbouillon

4 skiver tørt hvedebrød (gerne fuldkorn)

salt og peber

 

Tilbehør:

50 g frisk parmesan

groft hvedebrød

*

 

PIL og hak løg og hvidløg, og svits dem i olien i en stor gryde.

Tilsæt halvdelen af krydderurterne i stilke.

 

SKÆR tomaterne i både, bland dem med løgene, og svits dem ved høj varme i ca. 5 min. under omrøring, til de begynder at dufte og afgive væde.

Tilsæt vand eller bouillon, og kog suppen i ca. 20 min.

 

BRYD brødet i mindre stykker, og kog det i suppen i ca. 5 min., til det opløser sig og jævner suppen lidt.

 

FISK krydderurtestilkene op, og tilsæt resten af krydderurterne grofthakket.

Smag suppen til med salt og peber.

 

SERVER suppen med groft revet parmesan. Giv brød til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.623 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her