Aubergine, peberfrugt og en kraftig tomatsauce giver pastaen
en himmelsk smag. Og fyldt med sundhed er den oven i købet • Pasta indeholder
"langsomme" kulhydrater. De mætter godt og længe.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Græsk pastaret:
350 g pasta, fx sneglehuse
3 fed hvidløg, pressede
1 lille aubergine, i tern 2½x2½ cm
100 g syltet peberfrugt, strimlet
250 g cherry tomater, i halve
2½ dl passerede tomater
¼ tsk salt
1 knsp friskkværnet peber
2½ dl magerfetaost i tern
100 g sorte oliven uden sten, i skiver
2 spsk frisk basilikum, strimlet
* Fremgangsmåde:
1 Kog pastaen efter pakkens anvisninger, men udelad saltet.
Lad pastaen løbe godt af i et dørslag og hold den varm.
2 Damp auberginetern og hvidløg møre på en oliesmurt
teflonpande ca. 10 min.
3 Tilsæt peberfrugt, halverede cherry tomater og passerede
tomater, salt og peber.
Kog det sammen til tomaterne er møre, ca. 5 min.
4 Hæld den varme pasta op i en stor serveringsskål.
Vend tomatsaucen i.
Drys fetaost, basilikum og oliven over.
Server straks.
Tips & råd
Pesto er en pastasauce som er baseret på frisk basilikum,
parmesanost, nødder og olivenolie. Pesto sætter lidt ekstra pift på diverse
pastaretter.
Til en afveksling og mindst lige så effektfuldt og godt er
at erstatte aubergine med squash, og de røde tomater med gule.
AT FORBEREDE
Pastaen kan forberedes to dage i forvejen. Afkøl pastaen
hurtigt og sæt den straks i køleskab. Ved opvarmning hældes pastaen i et
dørslag og sænkes ned i kogende. letsaltet vand i 1 min. Dryp af. Fortsæt efter
opskriften.
PR. PORTION: Kalorier 553 = Kilojoule 2322
Kulhydrat 73 g Protein 27 g Fedt 17 g (28%) Fibre 10 g