Pastapuder fyldte med grønkål og pølse, bliver hurtigt en
favorit for hele familien. De er sjove og nemme at lave. Anderledes
• Grønkål er rig på C-vitamin og zink • Server pastaen med
løg, for at tilføje mineraler.
Forberedelse 1 time
og 15 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner
# Råvarer til Pastapuder af fuldkorn
6 dl lyst fuldkornsmel
2 æg
5 spsk letmælk
2 spsk olie
FYLD:
750 g grønkål
1 løg
300 g grillpølser eller røget medister
1 spsk olie
3 spsk oksebouillon
salt og peber
1 tsk tørret merian
TILBEHØR:
2 løg
50 g smør eller margarine
* Fremgangsmåde:
1 Bland mel, salt, æg, mælk og olie og ælt det til en smidig
dej.
Hvis dejen er for tør, så tilsæt et par dråber vand.
Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile på køl i 1 time.
2 Skyl grønkålen og lad den dryppe af. Hak grønkålen fint.
Pil og hak løget. Skær pølserne i små tern.
3 Opvarm olien og steg løgene blanke.
Tilsæt pølse og grønkål og lad det stege med en tid.
Tilsæt bouillon, salt, peber og merian.
Dæk til og lad simre ved svag varme 15 min.
Skru op og lad væsken koge ind under omrøring.
Lad blandingen svale af.
4 Rul dejen ud som beskrevet under Tips & råd.
Skær den i rektangler og fyld dem med grønkålsblandingen.
Halver løgene og skær dem i tynde skiver.
Brun løgene i fedtstoffet, til de er gyldne.
Kog pastapuderne som anvist under Tips & råd, og server
dem med løgene.
Tips & råd
Rul dejen ud på et let melet bord.
Del dejen i små rektangler, 6x12 cm.
Pensl kanterne med vand.
Fyld dejstykkerne med fyldet og fold dem sammen.
Tryk kanten til med en gaffel.
Bring rigeligt med saltet vand i kog og kog pastapuderne i
30 min.
PR. PORTION: Energi: Kcal 469 = kJ 1969
Kulhydrat 53 g Protein 8 g Fedt 25 g (48%) Fibre 7 g