Herligt duftende og appetitligt sprød. En nydelse for store
som for små. Desuden meget hurtig og let at tilberede. Vegetarisk
• Svampe indeholder rigeligt med mineraler som fx kalcium,
fosfor, magnesium og jern.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 40 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pastagratin med svampe
150 g penne pasta
2 bøftomater
1 bundt forårsløg
2 fed hvidløg
400 g champignon
2 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk timian
3 æg
1½ dl fløde 13%
100 g reven ost
salt og peber
30 g smør
smør til fadet
* Fremgangsmåde:
1 Læg pastaen i kogende vand og kog den, til den er knapt
mør, ca. 8 min.
Skyl pastaen i koldt vand og lad den dryppe af.
2 Skold og flå tomaterne og hak dem groft, fjern
stilkfæstet.
Gør forårsløgene i stand og hak dem fint.
Pil og hak hvidløgene.
3 Rens svampene og skær dem i skiver.
Bland dem med friskpresset citronsaft og timian.
Sæt ovnen på 200 °C.
Smør et ovnfast fad med smør.
4 Bland grønsager, svampe og pasta i det ovnfaste fad.
Drys med salt og peber.
Skil æggene i blommer og hvider.
Bland blommerne med fløde og reven ost.
Pisk æggehviderne faste og bland dem med æggeblommerne og
fløde.
Vend massen sammen med ingredienserne i fadet.
Fordel smørret henover.
5 Stil fadet i ovnen og gratiner i 40 min, til gratinen er
gylden.
Tips & råd
I stedet for champignon er det godt med østershatte. Afpuds
østershattene med et fugtigt viskestykke. Fjern den træede del af foden og skær
svampene i skiver.
Østershatte smager bedst hvis de brunes i lidt olie, inden
de blandes med de andre ingredienser. Gå i øvrigt frem som anvist.
VARIATION: Striml 100 g røget skinke og bland det i
gratinen.
Tilsæt kapers og 1 hakket chilifrugt.
PR. PORTION: Energi: Kcal 373 = kJ 1566
Kulhydrat 33 g Protein 22 g Fedt 17 g (41 %) Fibre 4 g