200 g sorte bønner
½ bdt grønne asparges
2 forårsløg
1 potte koriander
2 spsk olivenolie
saften af ½ citron
salt og hvid peber
skal af ½ citron
1 dl olivenolie
Sæt bønnerne i blød natten over.
Skift vandet og kog dem i ca. 40 minutter.
Lad dem afkøle.
Skær de grønne asparges i mundrette stykker, gerne diagonalt.
Blancher aspargesene i letsaltet vand i ca. 3 minutter.
Kom dem i iskoldt vand.
Snit forårsløgene i tynde skiver, og hak korianderbladene.
Bland bønner, asparges, forårsløg og koriander.
Smag til med olivenolie, citronsaft, salt og hvid peber.
Lad gerne salaten trække.
Snit citronskallen i meget tynde strimler, kun et par milimeter brede.
Opvarm olien og fritter citronstrimlerne heri.
De er færdige, når siderne er begyndt at tage farve.
Læg dem på fedtsugende papir.
Anret salaten på et fad og drys med citronfritter.