God sommerklassiker, serveret som flabet snack...
Sticks:
80 g fersk tun
4 cocktailtomater på stilk
4 grønne bønner
4 kogte, små pillekartofler
4 ansjosfileter i olie
4 oliven, gerne "mamauth"
Salt, peber
4 små træspid
Dip-dressing:
1 finthakket skalotteløg
1 tsk kapers
1 tsk grov sennep
1 dl olivenolie
1 tsk sherryvinaigre
2 friske æggeblommer
Salt
Skær tunen i tern og steg dem 2 minutter på den ene side (i).
Krydr med salt og peber.
Tunen må gerne være halvrå, hvis den er gennemstegt, minder den om dåse tun !
Rids tomaterne i bunden, blancher dem kort i saltet vand og læg dem herefter i isvand.
Træk tomatskallen op om stilken som balletskørter.
Blancher bønnerne i samme vand.
Dip: Pisk alle ingredienser sammen og smag til med salt.
Træk tun, ansjosfileter og grønsager på spid.
De kan evt. anrettes i skåle med salt.
Server dressingen a part som dip.