Logo

Kyllingesalat med karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingesalat med karry

 

Der er brugt thailandsk karry til denne lækre kyllingesalat, og sprødt kyllingeskind på toppen i stedet for bacon.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 15 min. Kødet er fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen..

 

#

2 kyllingebryster med skind

salt og friskkværnet hvid peber

3 dl vand eller hønsebouillon

1 løg

1 æble

2-3 stilke bredbladet persille

2 tsk olie

1-2 tsk grøn thailandsk karrypasta

2 store skiver hvedebrød

4 sprøde grønne salatblade

*

 

TRÆK forsigtigt skindet af de rå kyllingebryster, og skær det i 8 stykker.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Stræk skindet ud så meget som muligt.

Læg et stykke bagepapir over skindet, og læg en bradepande eller bageplade ovenpå som pres.

Sæt det hele i ovnen ved 200 °C i 15-20 min. til skindet er sprødt.

 

LÆG kyllingebrysterne i en sigte, krydr med salt og peber, og sæt sigten over en gryde med kogende vand eller bouillon.

Damp kødet under låg i ca. 15 min., til det er gennemvarmt.

Lad det køle af. Riv kyllingekødet i mindre stykker.

 

PIL og hak løget. Skræl æblet, udkern det, og skær det i små stykker.

Skyl og hak persillen.

STEG løgene klare i en gryde med olie.

Tilsæt karrypasta og æble, og steg videre i nogle min.

Bland karryblandingen med kyllingekød og persille.

RIST evt. brødet let, og anret med salatblade og kyllingeblandingen.

 

Læg sprødt skind på toppen og server straks.

 

TIPS: Den thailandske grønne karrypasta er lavet på grøn chili, skalotteløg, hvidløg, citrongræs, galangarod, kaffir limeblade, spidskommen og koriander. Thailandsk karry pasta fås i velassorterede supermarkeder og asiatiske butikker.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.124 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her