Ingefær og soya giver smag til vores anderledes, men herlige
kyllingesalat. Den er perfekt at lave i god tid til et gæstebud • Vandkastanjer
indeholder meget lidt fedt • Tilsæt ekstra hvidløg for at få en stærkere smag
på salaten.
Forberedelse 10 min. 6 portioner
# Råvarer til Kyllingesalat med ingefær:
300 g kogt kyllingekød
100 g vandkastanjer
1 løg
2 agurker
DRESSING:
1 dl letmælks-yoghurt naturel
½ dl let mayonnaise
1 spsk reven frisk ingefær
eller 1 tsk stødt ingefær
2 tsk soya
1 fed hvidløg, hakket
½ tsk friskkværnet sort peber
*
Fremgangsmåde:
1 Skær kyllingekødet i tern.
Hak vandkastanjerne groft.
Pil løget og hak det fint.
Skræl (evt) agurkerne og skær dem i skiver.
2 Dressing: pisk yoghurt, mayonnaise, ingefær, soya, hvidløg
og peber til en glat sauce.
3 Bland kylling, vandkastanjer og løg. Bland godt.
4 Hæld dressingen over blandingen og sørg for at alle
ingredienser dækkes.
Læg agurkerne på tallerkener og fordel salaten ovenpå.
Tips & råd
Vandkastanjer er en rodfrugt som oftest sælges på dåse, hele
eller skivede.
De kan købes i velassorterede supermarkeder eller i
asiatiske butikker.
I stedet for at skive agurken, kan du grave kernerne ud med
en ske.
Bland kernerne og frugtkødet med salaten og fyld agurken med
salaten.
FORBERED: Lav salaten et par timer i forvejen, så den kan
trække smagen rigtig godt frem. Lad salaten stå tildækket i køleskabet frem til
serveringen.
Eller tilbered dressingen dagen før og opbevar den i en dåse
med tætsluttende låg i køleskabet. Ryst dåsen godt inden dressingen skal
serveres.
PR. PORTION: Energi: Kcal 120 = kJ 504
Kulhydrat 7 g Protein 14 g Fedt 4 g (30%) Fibre 1 g