Logo

Vandkastanje

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vandkastanje

 

Kinesisk vandkastanje, der oftest blot kaldes vandkastanje, er et halvgræs som avles for sine spiselige underjordiske knolde. Den har rørformede grønne stængler som kan blive op til 1,5 m høje. Navnet "vandkastanje" relaterer sig til plantens knoldede rødder, der er spiselige enten rå og/eller kogte.

 

Videnskabeligt navn: Eleocharis dulcis

Familie: Cyperaceae (Halvgræs-familien)

Orden: Poales (Græs-ordenen)

 

Vandkastanje 


Vandkastanjer har en sprød konsistens og en saftig lidt sødlig smag, der kan minde lidt som en blanding mellem rå kartoffel og æble. Smagen er absolut bedst i friske vandkastanjer, den udvandes lidt hos vandkastanjer på dåse

 

Vandkastanje

 

Anvendelse: Vandkastanjen smager rigtig godt i thaimad og andre asiatiske retter. Det er med god grund, at denne brune planteknold kaldes for vandkastanje, den ligner nemlig en forvokset kastanje med sit brune skind og lyse indre. Men kastanjen er roden på en sydøstasiatisk vandplante og gemmer sig derfor i mudderet under vandet. Den friske knold skrælles og skæres i bidder, og bruges ofte i Kina og Indonesien i stir-fry eller wokretter, hvor de giver sprødt modspil til kødet og de stegte grøntsager. Vandkastanjer serveres sjældent rå, da nogle mener, de kan være let giftige. Herhjemme findes vandkastanjer fortrinsvis på dåse, og her skal de blege, kastanjelignende knolde blot skyldes under rindende vand, og så er de klar til brug.


Vandkastanje 


Sæson: Fås hele året.

Vandkastanjer fås på dåse i velassorterede supermarkeder og i asiatiske supermarkeder. Friske vandkastanjer støder man sjældent på herhjemme.

 

Opbevaring: Friske vandkastanjer opbevares i køleskabet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.596 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her