Asian
restaurant I-BU’s saturday lunch crispy chicken sandwich til 4 personer
# Ingredienser
Syltet agurk: (et par dage i forvejen)
1 agurk
salt
2 dl eddike (lys)
2 dl sukker
2 dl vand
1 tørret chili
5 korianderfrø
2 stjerneanis
10 g ingefær
½ citrongræs
1 fed hvidløg
Smør og honning bbq sauce:
200 g smør
3 fed hvidløg fint hakket
0.5 dl rørsukker
2 tsk soja
2 tsk honning
2 tsk eddike (eller risvin)
Wasabi mayo:
1 æggeblomme
1 tsk sennep
1 tsk sherryeddike
150 ml vindruekerne olie
10 g wasabi (til den smager som du vil have)
salt og peber
4 burger boller:
650 g hvedemel
1 tsk salt
2 tsk sukker
400 ml mælk
1 æg
50 g smør
Crispy chicken:
4 udbenede kyllinge overlår
salt og peber
1-2 æg
0.6 dl kartoffelmel
0.6 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
olie til at frittere i
*
Tilberedning
Syltede agurker:
Skær agurken ud i 2 cm tykke skiver eller 4 cm lange stave
Salt agurkestykkerne i 30–45 min. Når agurkerne har saltet, skylles de godt.
Kog vand, eddike og sukker op med alle krydderierne køl ned
Læg nu agurkeskiverne i den kolde eddikelage og lad dem sylte i et par dage før brug.
Smør og honning bbq sauce:
Smelt smør i en gryde tilsæt hvidløget
Tilsæt så sukker, soja, honning, eddike og chili
Koges ind til passene konsistens.
Vend nu den super sprøde kylling i saucen
Wasabi mayo:
Æggeblommen piskes godt med salt, eddike og sennep.
Tilsæt så olien i en tynd stråle til det bliver til
mayonnaise.
Smag til med salt, peber og wasabi
Burgerboller:
Opløs gær, sukker og salt i mælken.
Tilsæt så mel æg lad køre på røremaskine i 15 min.
Tilsæt så smørret og lad køre 2 min på røremaskinen
Lad dejen hvile et par timer, før den rulles ud.
Rul dejen ud i boller der vejer 75 g stykket.
Lad hæve i 3 timer.
Bag i 15 min ved 180 °C.
Kylling:
Kyllingelårene krydres godt med salt og peber.
Kyllingen vendes med mel, kartoffelmel, bagepulver og æg
Kyllinge stykkerne fritteres første gang i ca. 5 min ved 170 °C.
Kyllinge stykkerne tages nu op og dryppes af.
Kyllinge stykkerne steges nu 2.gang i ca. 6-7 min. ved 170 °C.
Når kyllingen er flot gyldenbrun og super sprød, tages kyllingen op og vendes i saucen.
Nu kan sandwichen endelig samles og nydes.