Nu kan du nyde en lækker "hønsesalat" til frokost - det tager ikke lang tid,
hvis du har et stykke kogt (eller stegt) kylling.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 5 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
#
150 g broccoli
2 skiver bacon
1 kogt kyllingelår eller kyllingebryst
2 spsk
mayonnaise
1 spsk
cremefraiche
1 tsk
dijonsennep
1 tsk citronsaft
salt og peber
2 skiver rugbrød eller lyst brød
*
Del broccolien i buketter og kog dem møre, men sprøde i
letsaltet vand (3-5 min.).
Læg dem straks i iskoldt vand og lad dem dryppe godt af.
Steg baconskiver sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af
på køkkenrulle.
Pil kyllingekødet fri for skind og ben og pluk det i mindre
stykker.
Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, sennep, citronsaft,
salt og peber.
Vend kyllingekød og broccolibuketter i dressingen.
Anret salaten på rugbrød eller let ristet lyst brød og drys
knust bacon over.
Tips: Hvis du ikke har et kogt kyllingelår eller
kyllingebryst, kan du dampe et friskt kyllingebryst i et par dl hønsebouillon i
10-12 min.
TIPS: Erstat evt. broccoli med kogte skorzonerrødder eller
jordskokker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin