Denne marinade giver en uforglemmelig smag til
kyllingelårene. Gæsterne spørger sikkert efter mere. Kyllingen er perfekt
grillmad.
• Mere bouillon end soya i marinaden giver mindre
saltforbrug • Honning indeholder en del jern.
Forberedelse 10 min. + marinering. Tilberedning 1 time. 4 Portioner
# Råvarer til Soyaglaseret kylling
12 kyllingeunderlår
½2 dl soya
2 spsk sød chilisauce
2 spsk østerssauce
2 spsk sesamolie
2 spsk honning
1 dl hønsebouillon
sesamfrø (valgfrit)
FORSLAG TIL TILBEHØR:
chilisauce, fiskesauce, østerssauce, sød chilisauce
hakket koriander
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Placer grillristen i midten af ovnen.
2 Tag skindet af kyllingelårene, ved at tage fat i skindet
med et stykke køkkenrulle og trække det ud over kødet.
3 Bland soya, sød chilisauce, østerssauce, sesamolie,
honning og bouillon i en skål.
Bland det godt.
4 Læg kyllingelårene i marinaden og lad det stå i køleskabet
i mindst 30 min, gerne længere.
Tag kyllingelårene op af marinaden og læg dem i et ovnfast
fad.
Steg dem i ovnen i ca. 45 min, eller til de er gennemstegte.
Øs kyllingen af og til med marinaden.
Drys med sesamfrø lige inden serveringen og server kyllingen
med forskellige saucer og hakket koriander.
Tips & råd
Sesamfrø sælges oftest uristede. Men du kan finde dem ristede
i visse helsekostbutikker, men de er da oftest blandet med solsikkefrø.
Chilisaucer varierer meget i konsistens, smag og styrke.
Sød chilisauce er rigtig godt til kylling.
VARIATI0N
Grill kyllingelårene pa havegrillen i stedet for at
tilberede dem i ovnen.
Til skovturen kan du tilberede kyllingelårene i forvejen og
opvarme dem på en grill eller spise dem kolde.
PR. PORTION: Energi: Kcal 189 = kJ 793
Kulhydrat 2 g Protein 34 g Fedt 5 g (24%) Fibre 0 g