Perfekt til en sommermiddag. Kylling og herlige grønsager
kombineret i et fint farvemix.
• Kyllingebryst er en mager proteinkilde • Der er masser af
A-vitamin i gulerødder.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Sommerfrisk kylling:
1-2 spsk smør eller margarine
4 stykker kyllingebryst à 100 g
1 fed hvidløg
2 gulerødder
2 små squash
1 dl letmælk
2 tsk maizenamel
1 tsk frisk hakket basilikum
½ tsk salt
½ tsk paprika
⅓ tsk
friskkværnet sort peber
2 spsk reven parmesanost
* Fremgangsmåde:
1 Dup kyllingestykkerne tørre.
Opvarm fedtstoffet på en pande, gerne med teflonbelægning.
Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet, og lad dem efterstege,
til de er helt gennemstegte.
Tag kødet op og hold det varmt.
2 Pres hvidløget på panden.
Skræl gulerødderne.
Skær gulerødder og squash i strimler.
Steg grønsagerne på panden ved svag varme, til de er møre,
ca. 5 min.
3 Bland mælk, maizena, basilikum, salt og paprika i en lille
skål.
Hæld det over grønsagerne på panden, og lad det hele fa et
opkog, så det jævner.
4 Læg kyllingen ovenpå grønsagerne.
Smag til med peber, og lad det hele blive varmt.
Drys parmesanost over, og server.
Server løse ris eller pasta og en let mousserende vin eller
friskt citronvand til denne ret.
Tips & råd
Kylling, som har ligget i vacuum-pakning, har af og til en
klæbrig overflade. I så fald skal fileterne skylles i koldt vand og tørres. Vær
omhyggelig med hygiejnen. Kylling indeholder bakterier, som kaldes
campylobacter. Rengør derfor omhyggeligt knive, skærebræt og hænder, der har
været i kontakt med rå kylling. Skær aldrig fx salat med samme uvaskede kniv,
som du har brugt til kyllingen.
Kylling skal altid steges eller koges, så der ikke er spor
af rosa kødsaft tilbage. Kylling pakket i folie eller plast holder sig maks. 3
måneder i fryseren.
PR. PORTION: Kalorier 230 = Kilojoule 961
Kulhydrat 9 g Protein 25 g Fedt 10 g (39%) Fibre 1 g