Sød paprika, mørt kyllingekød, friske middelhavsurter og
krydrede oliven. Så godt er det spanske køkken. • Kyllingekød er magert og
tørrer let ud. I denne opskrift simrer kødet langsomt i væske som gør at det
bliver saftigt.
Forberedelse 35 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Paprikakylling:
1 kylling a ca. 1¼ kg
1 kvist rosmarin
3 fed hvidløg
4 spsk olie
salt
1 spsk paprika
1 nip cayennepeber
2 røde peberfrugter
100 g sorte oliven uden sten
1 dl hønsebouillon
2 kviste basilikum
* Fremgangsmåde:
1 Del kyllingen i seks dele (lår, vinger og bryst), skyl
kødet i koldt vand.
Tag rosmarinbladene af kvisten og pil hvidløgene.
Hak rosmarin og hvidløg fint.
2 Opvarm olien på en stor pande.
Læg kyllingestykkerne på og brun dem på alle sider.
Tilsæt rosmarin, hvidløg, salt, paprika og cayennepeber.
Dæk til og lad stege ved svag varme i 15 min.
3 Skyl og halver peberfrugterne.
Fjern kerner og stilk.
Del peberfrugterne på tværs i otte dele hver.
Kom peberfrugt og oliven på panden.
Hæld bouillonen på.
Lad det simre ved svag varme yderligere 15 min.
4 Tag basilikumbladene af kvistene og skær dem i strimler.
Drys basilikummen over kyllingeretten lige inden
serveringen.
Tips & råd
Safranris: bland 0,1 g safran med 1-2 spsk vand.
Bring 250 g ris i kog i letsaltet vand.
Tilsæt safran og lad risene koge færdigt ved svag varme.
Tilsæt også 2 flåede tomater i både til gryden ca. 15 min. inden
kyllingen er færdig.
Gryden får en herlig og frisk smag af tomaterne.
SERVERINGSFORSLAG: Server gerne safranris og en grøn salat
til paprikakyllingen.
Retten smager også godt med lunt friskbagt brød til og et
glas spansk landvin.
PR. PORTION: Energi: Kcal 362 = kJ 1520
Kulhydrat 4 g Protein 28 g Fedt 26 g (65%) Fibre 2 g