Kylling penslet med yoghurt bliver ekstra mør. Her er kødet
desuden paneret i mandler og stegt i ovnen. Server med ris og salat. Overraskelse.
• Retten indeholder rigeligt med B-vitamin og kalcium • Tag
skindet af og du mindsker fedtindholdet.
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 30-35 min. 4
Portioner
# Råvarer til Sprød mandelkylling:
1,2 kg kylling uden skind (bryst og overlår)
1½ dl letmælks-yoghurt naturel
sort peber
brøndkarse til garnering
PANERING:
50 g mandelflager (hakkede mandler)
1 dl reven cheddarost
½ dl rasp
2 spsk reven parmesanost
1 spsk hakket frisk eller 1 tsk tørret timian
* Fremgangsmåde:
1 Del kyllingebrysterne på midten.
Hæld yoghurten i en skål og krydr kraftigt med peber.
Kom kyllingen i og vend det godt, så alt er helt dækket af
yoghurt.
Dæk til og sæt det på køl 1-4 timer.
Vend stykkerne nu og da.
2 Sæt ovnen på 200 °C.
Bland paneringen i en dyb tallerken. Bland godt.
3 Tag kyllingen op af yoghurt en og ryst overflødig yoghurt
af.
Paner kyllingen på alle sider og tryk paneringen til med
fingrene.
Smør en plade med smør, læg kyllingen på og drys resten af
paneringen over.
4 Sæt pladen i ovnen i 30 min. eller til kyllingen er
færdig, se under Tips & råd.
Server garneret med brøndkarse.
Tips & råd
Stik kyllingen med en nål eller en skarp kniv, for at prøve
om den er færdig.
Hvis kyllingens sky er klar og ikke rosa er kødet færdigt.
Hvis skyen er rosa skal kødet stege lidt længere.
Frysning: Pak kyllingen i tætsluttende plastposer efter trin
3 og frys i op til 2 mdr.
Frys kun frisk kylling som ikke har været frossen før.
VARIATION
Krydr yoghurten med 2-3 spsk tandoori- eller karrypasta for
at få en stærkere smag.
Eller pensl kyllingen med dijonsennep eller pesto, i stedet
for at marinere den i yoghurt.
PR. PORTION: Energi: Kcal 434 = kJ 1822
Kulhydrat 8 g Protein 69 g Fedt 14 g (29%) Fibre 1 g