En enkel ovnkylling, som er meget sprød og har en udsøgt
smag. En ret som passer fint sammen med bagte kartofler.
• En god ret at tage med sig til frokost. • Fedtfrie kiks
erstatter rasp.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 40-45 min. 4 Portioner
# Råvarer til Sprød ovnkylling:
4 kyllingelår uden skind, ca. 1 kg
2 spsk olie + olie til fadet
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
26 usaltede, fedtfrie kiks
6 spsk hakket frisk persille
2 spsk sesamfrø
2 tsk paprika
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Beklæd en bradepande eller et ovnfast fad med alufolie og
smør folien med olie.
Stil til side.
2 Del kyllingelårene i under- og overlår og pensl stykkerne
med olie.
Drys med salt og peber.
3 Smuldr kiksene og bland dem med persille, sesamfrø og
paprika i en skål.
Bland godt.
4 Rul kyllingestykkerne i kikseblandingen.
Sørg for at stykkerne bliver helt dækkede af paneringen.
Læg kyllingen i det ovnfaste fad eller bradepanden.
5 Stil kyllingen i ovnen og steg i 20 min.
Læg alufolie over og steg kyllingen yderligere ca. 20 min,
eller til kyllingens sky er helt klar.
Tips & råd
Del låret ved først at rette benet ud for at finde leddet.
Skær så med en skarp kniv gennem leddet på benet.
Når du skal knuse kiksene kan du anvende en kagerulle.
Læg kiksene i en plastpose og rul henover dem med
kagerullen.
VARIATION
Kom en knivspids cayennepeber og en knivspids chilipeber i
kikseblandingen i trin 3, du får da en cajunsmag på kyllingen. Fortsæt i øvrigt
som opskriften anviser.
PR. PORTION: Energi: Kcal 313 = kj 1314
Kulhydrat 9 g Protein 31 g Fedt 17 g (49%) Fibre 1 g