(4 personer)
400 g rensede små blæksprutter
½ l hønsefond
2 dl hvidvin
2 dl olivenolie
Saften af ½ økologisk citron
1 spsk koncentreret tomatpure
200 g champignons i kvarter
1 stort grofthakket løg
20 udstenede Calamatasoliven
2 fed hvidløg
1 spsk hakket bredbladet persille
1 tsk hakket grøn koriander
Reven skal af en økologisk citron
Salt, peber
Skær de rensede blæksprutter i strimler eller ringe.
Kog dem i hønsebouillon og hvidvin ved svag varme i 25-30 minutter.
Tag dem op og bland suppen med tomatpure, olivenolie og citronsaft.
Lad suppen simre i 10 minutter.
Tilsæt løg og champignons og lad koge 10-15 minutter.
Vend forsigtigt blæksprutter og oliven skåret i ringe i suppen.
Smag til med salt og peber.
Hæld salaten i en skål og lad den få stuetemperatur.
Inden servering drysses med en blanding af reven citronskal, hakket persille, koriander og hvidløg. Spis brød til.