Blækspruttens smag fremhæves på smukkeste måde af den garniture, der udgøres af chili, citron og hvidløg i denne appetitvækker, der er god til mange lejligheder.
500 g lille blæksprutte
Saften fra 1 citron
3 dl olivenolie
6 fed hvidløg, skåret i skiver
3 grønne chilifrugter, uden kerner og skåret i skiver
Salt og sort peber efter behag
1 citron, skåret i både ved servering
*
Rens blæksprutterne grundigt i koldt vand og skær kroppene i 1 centimeter tykke ringe.
Hæld citronsaften i en gryde kogende vand og kom blæksprutteringene, men kun i 1 minut.
Hæld vandet fra med det samme.
Blæksprutteringene må ikke koge for længe, ellers bliver de hårde.
Op varm olien i en kasserolle, indtil den er meget varm.
Tilsæt hvidløg og chili og sauter dem i cirka 1 minut, indtil hvidløget er gyldenbrunt og chilien er sprød.
Tag dem af varmen og lad dem køle af.
Smag de kogte blæksprutteringe til med salt og rigeligt med friskkværnet peber.
Hæld den nedkølede olie-, hvidløg- og chiliblanding over ringene og sørg for, de er dækket helt.
Del salaten i 4 portioner og server dem med citronbåde og brøndkarse og aragula-salat.
596 kcal; 19 g protein; 57 g fedt, heraf 8 g mættet; 1 g kulhydrat; 0 g fibre; 138 mg natrium; 16 mg kalcium