2 blæksprutter (10-armede)
5 grønne eller røde chili
1 lille rødløg
2 stilke citrongræs
1 spsk friske korianderblade
½ tsk salt
1 limefrugt eller 1 lille citron
*
Flæk blæksprutterne på langs.
Rens dem og skyl dem grundigt i koldt vand.
Del de halve blæksprutter i kvarte.
Rids blæksprutte stykkerne på kryds og tværs med en skarp kniv.
(Som var det en culottesteg !)
Skær blæksprutterne i stykker på ca. 3 x 5 cm.
Hak rødløget groft. Skær citrongræs stilkene i tynde skiver.
Hak korianderblade og chili groft. Pres saften ud af limefrugten eller citronen.
Kog ca. 3 dl vand og hæld det over blækspruttestykkerne.
Disse vil nu krølle sig sammen. Hæld vandet fra efter ca. ½ minut.
Tilsæt salt, rødløg, lime- eller citronsaft, chili og korianderblade.
Bland det hele godt sammen.
Servér retten på en bund af salatblade.