Bok choy er en asiatisk grønsag, som skal tilberedes
hurtigt, derfor er den perfekt til denne enkle salat som ser vidunderlig ud.
Sund mad • Bok choy er rig på C-vitamin • Sojabønnespirer indeholder lidt fedt
og meget protein.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 5 min. 6 portioner
# Råvarer til Bok choy salat
6 små hoveder bok choy
1 dåse minimajskolber
2 røde peberfrugter
5 dl (150 g) friske soyabønnespirer
skal af 1 økologisk citron
D
RESSING: 1 spsk soya
1 spsk nam pia (fiskesauce)
2 spsk friskpresset citron
3 tsk ristede sesamfrø
1 spsk olie
brøndkarse til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Bring en stor gryde vand i kog ved god varme.
Rens bok choyhovederne og riv bladene af.
Skyl minimajskolberne under rindende koldt vand.
Læg bok choybladene og minimajsen i det kogende vand og lad
dem koge nogle sekunder.
Gem 2½ dl kogende vand.
Lad bok choy og minimajs dryppe af og læg dem over i koldt
vand, så de bevarer deres fine farver.
2 Flæk peberfrugterne.
Grill dem med skindsiden opad i ovnen til skindet er sort.
Tag peberfrugterne ud, lad dem svale lidt og læg dem i en
plastpose i 3-4 min.
Flå skindet af og skær kødet i strimler.
3 Læg bok choy og minimajs på tallerkener.
Læg peberstrimlerne ovenpå og drys med bønnespirer.
4 Riv citronskallen groft og hæld 2½ dl kogende vand over.
Lad skallerne dryppe af og drys dem over salaten.
Garner med brøndkarse.
5 Hæld dressingens ingredienser i et glas med skruelåg. Ryst
det godt.
Dryp dressingen over salaten inden serveringen.
Tips & råd
Vælg små bok choy og skyl bladene godt.
Alternativ til bok choy er:
chov sum eller kinesisk broccoli, frisk spinat, grønkål,
eller kinakål.
Anvend en lille, skarp kniv til at strimle peberfrugt og
citronskal.
Der findes et specielt redskab til at strimle citrusskal, et
såkaldt martinijern.
PR. PORTION: Energi: Kcal 97 = kJ 407
Kulhydrat 8 g Protein 5 g Fedt 5 g (46%) Fibre 2 g