Rødbeder, især de stribede bolsjebeder, ser bare flottest ud
rå. Rødbedecarpaccio med parmesan og rødløg er en super simpel måde at spise rå
rødbede på, som både smager sindssygt godt og samtidig ser ret flot ud på
tallerkenen.
Spis den som en forret eller som tilbehør til grønsags-
eller kødretter.
Tilberedningstid: 25 minutter
#
150
g rå bolsjebeder (stribede rødbeder)
50
g rødløg
25
g baby rødbedeblade (eller anden pæn salat)
Dressing
15
g olie
1
spsk lys vineddike
1
fed presset hvidløg
salt
& peber
50
g parmesanost
30
g mandler
*
Skræl
bederne og skær dem i ultratynde skiver, brug gerne et mandolinjern.
Skær
rødløget i tynde ringe.
Bland
dem sammen med bederne og rødbedebladene.
Pisk
olien sammen med vineddike og presset hvidløg.
Krydr
med salt og peber og hæld dressingen over grønsagerne.
Høvl
parmesanosten og drys den på salaten.
Tørrist
mandlerne på en lille pande og hæld dem oven på salaten.
TIPS:
Rødbeder findes i røde, gule og bolsjestribede. De stribede er uimodståeligt
flotte. Smagen er ikke så forskellig, men udseendet gør meget for oplevelsen af
mad.
Kalorier:
577 kcal. Protein 27 g (18%) Kulhydrat 25 g (21%) Fedt 39 g (61%) Kostfibre 7 g
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin