4 personer
# Ingredienser
1 spsk olivenolie
1 finthakket løg
2 fed knust hvidløg
1 rød chili, frøene fjernet og derefter finthakket
en knivspids paprika
400 g hakkede tomater fra dåse
1 kg muslinger
salt og peber
hakket persille til pynt
* Tilberedning
Opvarm olien i en stor gryde eller wok.
Svits løg, hvidløg, chili og paprika over medium varme i 10 minutter, eller indtil det er blødgjort.
Rør de hakkede tomater i blandingen og drys med salt og peber.
Læg låg på og lad blandingen simre over svag varme, mens muslingerne rengøres.
Fjern skægget fra muslingerne og skrub skallerne.
Smid de skaller væk, som stadig er åbne, efter at de har været banket mod bordet.
Smid også de muslinger væk, som er gået i stykker.
Kom muslingerne i tomatsaucen, rør rundt, skru op for varmen og læg låget på igen.
Lad retten koge i 5 minutter, indtil skallerne har åbnet sig. (Smid de muslinger væk, som stadig er lukkede.)
Øs retten op i varme serveringsskåle, drys med hakket persille og server.
kJ 498; protein 15 g; fedt 4 g; kulhydrat 6 g
Variation: Muslinger med krydderurteskorpe (4 personer)
Ingredienser som i hovedopskriften, med undtagelse af tomaterne
50 g brødkrummer af fuldkornsbrød
2 tsk hakkede, blandede krydderurter
citronskiver til pynt
Følg hovedopskriften, men undlad tomaterne og tilsæt en smule vand i stedet.
Når muslingerne er kogt, smides den tomme halvdel af skallerne væk.
Læg de åbne muslinger på en bageplade.
Hvis der er megen væske tilbage i gryden, koges gryden kraftigt af i 5 minutter, indtil væsken næsten er fordampet.
Bland brødkrummer og blandede krydderurter med løgblandingen i gryden til en halvklistret pasta.
Fordel pastaen over muslingerne og sæt derefter bagepladen med muslingerne under en forvarmet grill i 5 minutter.
Pynt med citronskiver.
kJ 544; protein 15 g; fedt 5 g; kulhydrat 8 g