Kartoffelsalaten kan
spises alene, men er også alle tiders tilbehør til matjesfileter, marinerede
sild, stegt svinekød, fjerkræ eller fisk.
4 personer.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 15 min.
#
1 kg nye kartofler
150 g rygeost
2 dl syrnet fløde 9%
salt og peber
1-2 tsk citronsaft
500 g ærte i bælg
1 bundt forårsløg
1 bundt radiser
200 g rejer
50-75 g ærteskud
*
Skrub eller skrab
kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 min.
Lad dem køle af, og
skær dem i skiver.
Pisk rygeost og
syrnet fløde sammen i en stor skål.
Vend kartoflerne i
dressingen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Anret kartoffel
salaten på et fad.
Bælg ærterne.
Rens og snit
forårsløgene fint.
Rens radiserne, og
skær dem i tynde skiver.
Lad rejerne dryppe
godt af.
Drys ærter, forårsløg.
rejer, radiser og ærteskud over kartoffelsalaten, og server.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin