Kammuslinger, löjrom og en let avocadocreme og tern af Gewurztraminer med krydderurtebrød.
4 personer
# Ingredienser 200-300 g store kammuslinger (bestilles hos fiskehandleren) (1)
100 g lögrom, fås frossen. (2)
2 små avocadoer
olivenolie
dijonsennep
1 citron
2 dl Gewurztraminer eller anden hvidvin med karakter, evt. sauternes.
200 g mache eller feldsalat (3)
4 skiver groft eller hvidt brød
dild, persille, kørvel, salt og peber
* Tilberedning
1. Begynd med at lave en gelé af Gewurztraminer.
Til 2 dl beregnes ca. 1 ½-2 blade husblas opblødt i vand - alt efter hvor stiv man vil have den.
Den må. gerne være temmelig stiv, da den skal skæres i ganske små terninger.
2. Kammuslingerne skæres i ca. 1 cm tykke skiver, og dampes ganske kort i en lage af dild, lidt hvidvin, vand og lidt salt.
Avocadoerne skrælles og blendes med den afkølede suppe fra kammuslingerne, lidt citronsaft, lidt dijonsennep, 1 skefuld olivenolie og smages til med salt og peber.
3. Feldsalaten skal den vaskes meget grundigt
4. Brødskiverne vendes i hakkede friske krydderurter, fx. persille og kørvel, evt. basilikum, hvis man har lyst til det, men basilikum er ret dominerende.
Skiverne steges gyldne i en god olie, der er varmet godt op inden. (ellers suger brødet for meget olie).
5. Arranger ingredienserne smukt og drys med lidt löjrom.
(1) Kammuslinger kan være utrolig vanskelige at få fat på, næsten ingen fiskehandlere har dem hjemme, og hvis de har, er det tit en dårlig kvalitet, ganske små, som har tilbragt måneder i dybfryser.
Men da de findes på fisketorvet, så bestil dem i forvejen, måske De kan være så heldig at få dem friske.
(2)Svensk kaviar fra en fingerstor fisk löje, som fanges i den Botniske bugt.)
(3) Feldsalaten en småblandet salat med en herlig nøddeagtig smag, findes kun hos få velassorterede grønthandlere. Den kan udskiftes med anden salat. Feldsalat dyrkes mellem vinstokke, og der klæber små gruspartikler ved, derfor skal den vaskes meget grundigt.