Logo

Kammuslinger, löjrom og en let avocadocreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kammuslinger, löjrom og en let avocadocreme og tern af Gewurztraminer med krydderurtebrød. 
4 personer

# Ingredienser 
200-300 g store kammuslinger (bestilles hos fiskehandleren) (1)
100 g lögrom, fås frossen. (2)
2 små avocadoer
oli­venolie
dijonsennep
1 citron
2 dl Ge­wurztraminer eller anden hvidvin med karakter, evt. sauternes.
200 g mache eller feldsalat (3)
4 skiver groft eller hvidt brød
dild, persille, kørvel, salt og peber
 

* Tilberedning

1. Begynd med at lave en gelé af Ge­wurztraminer.
Til 2 dl beregnes ca. 1 ½-2 blade husblas opblødt i vand - alt efter hvor stiv man vil have den.
Den må. gerne være temmelig stiv, da den skal skæres i ganske små terninger.

2. Kammuslingerne skæres i ca. 1 cm tyk­ke skiver, og dampes ganske kort i en lage af dild, lidt hvidvin, vand og lidt salt.
Avocadoerne skrælles og blendes med den afkølede suppe fra kammuslingerne, lidt citronsaft, lidt dijonsennep, 1 skefuld olivenolie og smages til med salt og peber.

3. Feldsalaten skal den vaskes meget grundigt

4. Brødskiverne vendes i hakkede friske krydderurter, fx. persille og kørvel, evt. basilikum, hvis man har lyst til det, men basili­kum er ret dominerende.
Skiver­ne steges gyldne i en god ­olie, der er varmet godt op inden. (ellers suger brødet for meget olie).

5. Arranger ingredienserne smukt og drys med lidt löjrom.
 
(1) Kammuslinger kan være utrolig vanskelige at få fat på, næ­sten ingen fiskehandlere har dem hjemme, og hvis de har, er det tit en dårlig kvalitet, ganske små, som har tilbragt måneder i dyb­fryser.
Men da de findes på fiske­torvet, så bestil dem i forvejen, måske De kan være så heldig at få dem friske.
 
(2)Svensk kaviar fra en fingerstor fisk löje, som fanges i den Botniske bugt.)
 
(3) Feldsalaten en småblandet salat med en herlig nøddeagtig smag, findes kun hos få velassorterede grønthandlere. Den kan udskiftes med anden salat. Feldsalat dyrkes mellem vinstokke, og der klæber små gruspartikler ved, derfor skal den vaskes meget grundigt.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.837 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her