1 ½ kg svinebov med ben, uden svær
150 g tørrede abrikoser
2 kviste timian
3 løg
2 dl vand
1-2 spsk hvedemel
Tilbehør:
Pillekartofler eller kartoffelmos
chutney eller syltede agurker
Gnid boven med timianblade , salt og peber.
Varm en stegegryde, der kan tåle ovnvarme godt op, og læg boven i gryden med fedtsiden nedad.
Lad den brune, til noget af fedtet er smeltet af.
Vend kødstykket og brun det godt på de andre sider.
Pil løgene, skær dem i tynde både og brun dem i gryden.
Klip abrikoserne i strimler og kom dem i gryden sammen med vandet.
Læg låg på gryden og sæt den i en kold ovn.
Tænd på 200ºC og lad kødet stege i 1 ½-2 timer, til det nemt kan løsnes fra benet. Tag kødet op af gryden.
Jævn skyen med hvedemel udrørt i koldt vand.
Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
Skær kødet fra benet og skær det i pæne skiver.
Kødet kan også sættes i ovnen i et ovnfast fad med låg eller alufolie.