750 g svinebov
1 suppevisk
1 løg
hvedemel
salt og peber
3 spsk ukrydret svinefedt
3 fed hvidløg
¼ tsk basilikum
2 dl langkornede ris
2 ds flåede tomater
1 kop frosne ærter
*
Skær kødet fra benene og kom dem i en gryde med kogende vand, lad det koge op og skum.
Tilsæt suppevisk og løg og lad det koge i ¾-1 time.
Del kødet i store terninger og kom dem i en plasticpose sammen med hvedemel, salt og peber.
Ryst godt og brun derpå kødet i svinefedt.
Tilsæt knuste hvidløgsfed og basilikum og vend det hele godt.
Drys ris over og tilsæt tomaterne med væde samt 3½-4 dl siet suppe fra benene.
Læg låg over og lad retten snurre i ca. 1 time.
Kom en kop ærter i retten og smag om nødvendigt til med mere salt.