1 kylling/hane på 1,6 kg
1 lille spsk smør
1 stort bdt Persille
2 dl hønsebouillon
1 ½ dl piskefløde
1 spsk soja
1 lille agurk
3 spsk eddike
1 spsk sukker
2 spsk vand
Tilbehør:
kogte kartofler
2 skrællede mangoer i terninger
Drys kyllingen indvendigt med salt og peber og fyld den med skyllet persille.
Brun den i smørret i en stegegryde.
Hæld bouillonen ved og læg låg på.
Lad kyllingen simre i ca. 1 ½ time.
Efter 1 time hældes fløden og sojaen i.
Tag kyllingen op og jævn saucen let.
Smag til med salt og peber og sigt saucen over i en saucekande.
Skær agurken i meget tynde skiver (rivejern) og drys med salt.
Lad den stå i 15 minutter, hvorefter væden knuges fra.
Rør eddike, sukker og vand sammen og læg agurkeskiverne i.
Smag til.
Parter kyllingen og server kartofler, sauce, agurkesalat og mangoterninger til.