Logo

Stegt kylling med citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En smag af friske citroner - for 2-3.

1 kylling (godt 1,4 kg)
salt, friskkværnet peber
3 spsk olivenolie
1 stor økologisk citron
2-3 friske timiankviste (eller 1 kvist frisk rosmarin)

Skyl kyllingen med koldt vand og tør den med køkkenrulle.
Krydr den med salt og peber indeni.
Tænd ovnen på 225° (varmluft: 200°).
Pensl en gratinform med 1 spsk olie.
Skyl citronen i varmt vand og tør den.
Prik den med en gaffel ovenfra og ned flere steder (så saften senere kan komme ud og kan gøre kyllingen frisk og krydret).
Læg citronen i maven på kyllingen, læg krydderurter med derind, læg benene over kors og bind dem sammen.
Nu skal kyllingen også krydres med salt og peber udenpå og gnides med den resterende olivenolie.
Den fyldte kylling lægges på siden i formen, sættes i ovnen og stilles på anden rille fra neden i 20 minutter.
Drej den så om på den anden side og steg den 20 minutter mere.
Så snart stegefedtet samler sig i formen, dryppes kyllingen med en ske.
Til sidst drejes den også om på ryggen (brystet vender opad) og steger videre i 25 minutter og dryppes igen.
Prøv at stikke i kyllingens lår med en kødnål- hvis der stadig løber rødlig saft ud, skal den helt sikkert stege videre.
Er saften klar, så ud med den og ind på bordet!
Server med salat og godt brød til at dyppe med.
kj pr. portion: 1600

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.750 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her