4 skiver kalvelever (175 g pr. og ca. 2 cm tykke)
Hvedemel til pudring
¼ l. piskefløde
3 skalotteløg
1 dl sherryeddike
1 lille bdt estragon (fransk)
olivenolie (til stegning)
salt
peber
½ kg nye gulerødder med top
15 g smør
salt
sukker
1 bdt kørvel
½ kg nye kartofler
Leverskiver ne pudres med hvedemel og krydres med salt og peber. På en pande steges skiver ne svagt rosa i olivenolie over svag varme - 5 minutter på hver side. Leverskiver ne tages af panden og stilles tildækket, og i den samme olie sauteres
de finthakkede skalotteløg.
Når løgene er sauterede, kommes vinaigren på, og der koges ind, til denne næsten er helt fordampet. Så hældes piskefløden på, og der koges ind til passende sauce konsistens. Estragon hakkes fint og kommes i saucen. Ved servering anrettes leverskiver ne på et fad, og saucen hældes over.
Inden da renses gulerødderne (lad 1 cm af toppen blive siddende) og lægges i en gryde. Kom koldt vand ved, så det står halvt op om gulerødderne. Kom smørret ved og giv det hele et knips salt og et knips sukker. Lad det koge ind over rask varme til sukkervandet og smørret "glaserer" gulerødderne. Anret dem på et lille fad og drys dem med finthakket kørvel.
Retten serveres med nye kartofler
Tips: Mange mennesker synes ikke om stegt lever. Men prøv at stege den rigtigt. Indeni skal leveren være svagt rosa - den må ikke blive tør og slet, slet ikke være rå. Begge dele er lige uheldigt. Følg stegetiden i opskriften, så bliver leveren
lige, som den skal være. Lever bør altid serveres varm og frisk tillavet.