Logo

Sprængt kylling med flødestuvede kartofler og en skøn trifli til dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprængt kylling med flødestuvede kartofler og en skøn trifli til dessert

 

Kyllingebrysterne trækker i en krydret saltlage før tilberedningen. Det gør kødet ekstra saftigt og velsmagende. Server kyllingen med sprøde salater og radiser og slut af med en skøn trifli.

Arbejdstid: 40 min. Trækketid: ca. 10 timer Kogetid: 20 min. Kødet er fryse-egnet. (4 personer)

 

Sprængt kylling med flødestuvede kartofler

#

4 kyllingebryst

 

Saltlage:

150 g salt

50 g rørsukker

1½ liter vand

1 tsk hel allehånde

2-3 kryddernelliker

1 laurbærblad

 

Kogelage:

250 g suppeurter (fx løg, gulerod og selleri)

 

Flødestuvede kartofler med peberrod:

1 kg kartofler (tern)

2½ dl piskefløde

2-3 spsk peberrod (friskrevet)

1-2 tsk citronsaft

salt og peber

2 spsk purløg (fintklippet)

 

Tilbehør:

1 grønt salathoved

1 bundt radiser (skiver)

*

 

Kog saltlagen op og lad den blive kold.

Læg kødet i den kolde saltlage og sæt det i køleskabet i 6-10 timer.

Læg kødet i en gryde med frisk koldt vand og suppeurter.

Giv det et opkog, fjern skum og lad det simre 15-18 min. til kødet akkurat er gennemvarmt.

Kog kartoffeltern møre i letsaltet vand ca. 15 min.

Kog fløden ind til 1 dl ved høj varme.

Bland de afdryppede kartofler med fløde, peberrod og citronsaft.

Smag til med salt og peber og drys med purløg.

 

Anret skiver af kogt, sprængt kylling (uden skind) med flødestuvede kartofler med og server med en enkel salat af friske grønne salatblade med radiser.

 

Sprængt kylling med flødestuvede kartofler og en skøn trifli til dessert

 

Trifli med sommerbær og yoghurtcreme

Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: ca. 30 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer).

 

#

500 g blandede bær (fx ribs, solbær og jordbær evt. frosne)

1 dl sukker

12-16 makroner

400 g yoghurt naturel 10%

(græsk, fast type eller 2 dl sødmælksyoghurt og 100 g cremefraiche 38%)

1 stang vanilje (kornene)

2 spsk flormelis

3 pasteuriserede æggeblommer (½ dl)

*

 

Rib og skyl solbær og ribs og læg dem i en gryde med sukker og 3 spsk vand.

Giv dem et opkog og lad dem simre gennemvarme.

Tilsæt rensede, udskårne jordbær og giv det et opkog.

Smag til med sukker og hæld det i en skål til afkøling.

Fordel makronerne i 4 portions-glas, fordel bærblandingen over dem og lad det trække 1 times tid.

Rør yoghurt med vanilje, flormelis og æggeblommer.

Kom yoghurtcremen på toppen af triflien og server.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.995 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her